söndag 31 maj 2009

Crucifixion or crucifiction? Av Ahmed Deedat

Som mot undervisning av Jesus att frälsningen endast kommer genom att hålla i budorden, En man kom fram till Jesus och frågade: "Mästare, vad skall jag göra för gott för att få evigt liv?" Jesus sade till honom: "Varför frågar du mig om det goda? En är den Gode, och vill du gå in i livet, så håll buden." (Mathew 19:16-17) Paul naglar lagen och budorden på korset... och strukit ut det skuldebrev som med sina krav vittnade mot oss. Det har han tagit bort genom att spika fast det på korset .(Kolosserbrevet 2:14) och hävdar att frälsningen endast kan erhållas genom död och uppståndelsen av Jesus Kristus: --

"Om Kristus inte uppstått från de döda, då vår förkunnelse är förgäves, och din tro är också förgäves." (1 Kor 15:14)

Det fantastiska med det kristna "edsvuren edliga (skrifter tillskrivas Matteus, Markus, Lukas och Johannes) är att inte en enda en av dem är vederbörligen styrkt. Inte en enda bär deras signatur eller märke av dess författare i den så kallade originalen. De skryter med att vara i besittning av över 5000 "original" som inte två "original" är identiska. Otroligt! Undra på att de kristna själva märker sina evangelier som - "Evangeliet enligt St Matteus", "Evangeliet enligt St Markus", "Evangeliet enligt St Lukas" och "Evangeliet enligt Johannes"

När kristna akademiker får frågan varför orden "enligt" upprepas i början av varje evangelium, det uppenbara är att de inte har namntecknats. Det har bara antagits att de är skrivna av namnen evangelierna bär idag. Översättarna av "New International Version" har abrupt tagit bort den "Enligt" från de fyra evangelierna i sin senaste översättning. Av de påstådda evangeliska författarna, dvs., Matteus, Markus, Lukas och Johannes kan man kategoriskt förklara att 50% inte ens var de folkvalda tolv lärjungarna Jesus (fred över honom).

"Alla hans lärjungar övergav honom och flydde" - (Mark 14:50).

Den så kallade "ögonvittnerna" var inte ögonvittnen till händelserna, om inte St Mark talar om för oss hela sanningen om "evangeliet sanningen".

1 kommentar:

Sufyan bin Uyaainah

"Det må vara att ordet som kommer att rädda mig från helvetet har jag inte hört än." Ingen av oss går säker från helvetet så vi ska inte känna oss bekväma i detta liv utan sträva i att vilja lära oss mer om vår religion, för sannerligen är kunskap om vår religion det som kommer hjälpa oss att komma nära Allah tabaaraka wa ta'aala och att komma nära Allah gör man genom att göra goda handlingar som Han är nöjd med, och goda handlingar är det som görs i enlighet med det som Han har beordrat och som är i enlighet med profetens (sallallahu aleyhi salam) sunnah. Sannerligen, grunden till all dyrkan är att det inte är tillåtet så länge det inte finns någon ayah (Quran-vers) eller något autentisk text som stödjer det..

Ibn Masud

"Den som tar religionen från dem som har levt tidigare kommer att vara räddad, för han vars religionen tas ifrån idag kan bli en kaafir imorn." Och detta motsätter inte dagens uluma eftersom de följer de som levde innan