tisdag 1 september 2009

Profetia om Profeten Muhammed (över honom vare fred) I bibeln

Jag skall låta en profet lik dig träda fram ur deras bröders led. Jag skall lägga mina ord i hans mun, och han skall förkunna för dem allt vad jag befaller honom. Moseboken 5:18)

Allah talar till Moses i dessa verser där Han låter honom veta att Han ska låta en profet lik honom träda fram ur deras bröders led.

Ok..

De kristna påstår att denna vers pratar om Jesus (fred över honom). Men pga vissa saker mer än mindre kan jag säga att detta då inte riktigt stämmer. Varför? Jo, för att Allah säger – ”Jag ska låta en profet lik DIG..” och vem ”dig” pratar Allah om här? Jo, Moses! Och den enda likheten som Moses och Jesus (fred över honom) hade var att de båda var judar.

Men om vi kollar på likheten mellan Moses och Muhammed (fred över dem), ser vi att

1. Både Moses och Muhammed hade en moder och en fader.

2. Både Moses och Muhammed, migrerade från deras länder,

3. Både Moses och Muhammed vann över tyrannerna.

4. Jesus hade ingen fader, Jesus migrerade inte från hans land och han vann inte något krig eller något annat, för enligt kristna själva blev han tom korsfäst.

5. Både Moses och Muhammed hade barn, Jesus hade inga barn.

6. Moses och Muhammed föddes naturligt medan Jesus föddes på ett mirakulöst sätt, han föddes utan en fader som vi nämnde innan.

7. Moses och Muhammed accepterades av deras nation, medan Jesus vart utstött av hans nation.

8. Moses dog naturligt och Muhammed dog naturligt enligt kristna dog Jesus på korset, men vi muslimer tror inte att han dog utan att han upphöjdes till Allah men hur som helst så stämmer inte heller det in på likheten mellan Moses och Jesus.

9. Kristna påstår även att Jesus var gud vilket talar emot dem, för om de påstår att Moses och Jesus är lika, vilket de själva säger då de säger att Moses var en profet, betyder det kanske då att han också var gud? Muslimer tror däremot på att Moses var en profet lik Muhammed.

10.Kristna påstår att Jesus återuppstod efter hans död, varken muslimer eller judar påstår detta om Muhammed eller Moses.


Nr.2 är - Jag skall lägga mina ord i hans mun, och han skall förkunna för dem allt vad jag befaller honom.

Detta stämmer överrens med profeten Muhammed (fred över honom) då han aldrig talade från sig själv utan allt vad han sade var uppenbarelser uppenbarat till honom.

Allah säger:” Och han talar inte av egen drift, nej, [det är] uppenbarelsens ord..(53:3-4)

En annan grej som nämns är: ”Jag skall låta en profet lik dig träda fram ur deras bröders led” ur deras bröders led, vilka är deras bröder? Jo, araberna! Varför? Jo, för Ibrahim (Abraham) hade två söner, Ishaaq (Isak) och Ismael. Ishaaq är fadern till Judarna och Ismael är fadern till araberna. Ishaaq var fadern till Yaqob (Jakob) och Yaqob är fadern till de tolv stammarna. Judarna spårar deras stamfader till Ishaaq och araberna spårar deras stamfader till Ismael.

Det blir ganska klart då versen ovan talar om att profeten som skulle skickas, skulle skickas ur deras bröders led och vi har ju redan gått igenom alla likheter mellan dessa två profeter.

Efter dessa liknelser finns det inget rum kvar för tvivel. Utan det är bara att inse faktumet och ha ett öppet sinne, en person som säger annat är en trångsynt och en envis person som man inte behöver slösa sin tid på.

Wa alhamdolilah rabbi alamin wa salatu wa salam ala nabii Muhammed ala aalihi wa ashabihi ajmaa3in.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Sufyan bin Uyaainah

"Det må vara att ordet som kommer att rädda mig från helvetet har jag inte hört än." Ingen av oss går säker från helvetet så vi ska inte känna oss bekväma i detta liv utan sträva i att vilja lära oss mer om vår religion, för sannerligen är kunskap om vår religion det som kommer hjälpa oss att komma nära Allah tabaaraka wa ta'aala och att komma nära Allah gör man genom att göra goda handlingar som Han är nöjd med, och goda handlingar är det som görs i enlighet med det som Han har beordrat och som är i enlighet med profetens (sallallahu aleyhi salam) sunnah. Sannerligen, grunden till all dyrkan är att det inte är tillåtet så länge det inte finns någon ayah (Quran-vers) eller något autentisk text som stödjer det..

Ibn Masud

"Den som tar religionen från dem som har levt tidigare kommer att vara räddad, för han vars religionen tas ifrån idag kan bli en kaafir imorn." Och detta motsätter inte dagens uluma eftersom de följer de som levde innan