lördag 5 september 2009

Profetian av Jesus om Muhammed (aleyhim salam)

Jesus var den sista av de israeliska profeterna. Han berättade för dem om den sista av profeterna som skulle komma att bli sigillet av profetskap. Han gav inte bara dem de glada nyheten om hans kommande utan han berättade även för dem namnet av denna profet. Han gav dem några detaljerade tecken vilka de kunda känna igen honom med. Allah säger i Quranen:

Och [minns] Jesus, Marias son, som sade: "Israeliter! Jag är sänd till er av Allah för att bekräfta vad som ännu består av Tora och för att förkunna för er det glada budskapet att ett sändebud skall komma efter mig vars namn skall vara Ahmad." Men när han kom till dem med klara tecken och vittnesbörd, sade de: "Detta är uppenbart vältalighet som bländar och förhäxar!" Vem är mer orättfärdig än den som, när han får kallelsen att underkasta sig Allahs vilja, finner på lögner om Allahs? Allah vägleder inte dem som begår [sådan] orätt. De vill släcka ut Allahs ljus med sina ord, men Allah skall låta Sitt ljus lysa med full styrka, hur förhatligt detta än måste vara för förnekarna av sanningen. (61.6-8)

Allah säger även i Al-A'raaf:

som följer Sändebudet, den olärde Profeten, som de kan finna omnämnd i sina egna [Skrifter], i Tora och i Evangeliet; och han skall anbefalla dem det som är rätt och förbjuda dem det som är orätt och förklara tillåtna för dem alla goda och nyttiga ting och otillåtet allt som är ont och skadligt och befria dem från deras bördor och lösa dem från de bojor som har bundit dem. De som tror på honom och ärar honom och stöder honom och låter sig ledas av det ljus som åtföljer honom - dem skall det gå väl i händer." (7:157)


Taget från: Stories of the prophets - Med ibn Kathir

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Sufyan bin Uyaainah

"Det må vara att ordet som kommer att rädda mig från helvetet har jag inte hört än." Ingen av oss går säker från helvetet så vi ska inte känna oss bekväma i detta liv utan sträva i att vilja lära oss mer om vår religion, för sannerligen är kunskap om vår religion det som kommer hjälpa oss att komma nära Allah tabaaraka wa ta'aala och att komma nära Allah gör man genom att göra goda handlingar som Han är nöjd med, och goda handlingar är det som görs i enlighet med det som Han har beordrat och som är i enlighet med profetens (sallallahu aleyhi salam) sunnah. Sannerligen, grunden till all dyrkan är att det inte är tillåtet så länge det inte finns någon ayah (Quran-vers) eller något autentisk text som stödjer det..

Ibn Masud

"Den som tar religionen från dem som har levt tidigare kommer att vara räddad, för han vars religionen tas ifrån idag kan bli en kaafir imorn." Och detta motsätter inte dagens uluma eftersom de följer de som levde innan