fredag 4 september 2009

Profetian

De till vilka Vi [tidigare] skänkte uppenbarelsen (Kristna och Judar) känner igen honom lika bra som de känner sina barn, men det finns några bland dem som mot bättre vetande döljer sanningen. (2:146)

Är det inte ett tecken för dem att lärda män (som Abdullah bin Salam (må Allah vara nöjd med honom) som konverterade till
Islam) bland Israels barn visste detta? (26:197)

Herren kom till oss vid berget Sinai, och hans sken gick upp från berget Seir. Han strålade från Parans berg, från söder kom han, omgiven av tiotusen helgon. (Moseboken 33.2)

Många lärda har sagt (följande är sagt av Muhammed bin Qutaibah), "Ingenting kan vara oförklarig för en person som funderar ordentligt på denna vers, för Allah kom från berget Sinai, för att ge Musa (Moses, Allahs frid vare över honom) Toran. Detta finns skrivet i skrifterna hos bokens folk (Kristna och Judarna), vilket är densamma som står skrivet i Quranen. Hans sken kom från berget Seir. Han uppenbarade Injeel (NT) till Kristus (Allahs frid vare över honom) som kom från Seir (en by i Hebron som kallas Nazareth). Därför kallades hans följeslagare för Nasara."

Precis som hans sken gick upp från berget Seir, måste Hans strålande ha kommit från Parans berg. Han uppenbarade Quranen till Muhammed (Allahs frid vare över honom) från bergerna i Paran, vilka är bergen av Mecca."

Han fortsatte: " Det finns inga meningskiljsaktigheter mellan muslimerna och kristna att Paran är Mecca. Men om de skulle påstå att det är en plats annan än Mecca, skulle detta vara ännu ett exempel på deras förvrängning och lögner."

Vi säger: Är det inte sagt i Toran att Ibrahim (Abraham Allahs frid vare över honom) bosatte Hajar (Hagar) och Ismael i Paran? Säg då till oss om det stället där Allah strålade ifrån och om Profeten som Allah uppenbarade en bok till efter Kristus (Allahs frid vare över honom). Känner du till någon annan religion som spred lika mycket som islam gjorde? Som spred sig genom hela öst och väst?

Vi sade: "Förutom Betlehem, finns det byn där Kristus var född, och det finns en by som nu heter Seir och som också innehåller berg som även dem heter Seir." Det är även nämnd i Toran att Esaus avkomma befolkade Seir. Allah beordrade Musa (Allahs frid vare över honom) att inte skada dem.

Allstå är nämnandet av dessa tre bergar sanna. Hira är den högsta bergen i Mecca. Det var berget vars profeten Muhammed (Allahs frid vare över honom) fick sin uppenbarelse. Den är omringad av många berg så många så att det har sagts att Mecca innehåller tolv tusen berg. Tills idag finns det ett ställe som heter Paran i vilket Quranen uppenbarades. Dessutom är öknen mellan Mecca och berget Sinai kallad öknen av Paran. Ingen kan påstå att ingen uppenbaralse eller profet skickades till detta land.

Följaktligen kommer vi fram till att det som menas med Hans "Strålade från Parans berg" är inget annat än att skicka Muhammed (Allahs frid vare över honom). Allah den lovprisade, nämner detta kronologiskt i Toran, uppenbarelsen av Toran, sedan Injeel och sedan Quranen. Vilka är böckerna av de gudomliga ljusen och vägledning. (Vad gäller Toran och Injeel var de gudomliga böcker innan de förvrängdes och förvanskades)

Vad gäller Hans första uppenbarelse, är det sagt "Herren kom." I det andra är det sagt, "hans sken gick upp." Medan i det tredje är det sagt, "Han strålade." Uppenbarelsen från Toran liknar solnedgången, eller det som är klarare än det, medan uppenbarelsen av Injeel var som soluppgången; ljus och vägledning växte med den.

Vad gäller uppenbarelsen av Quranen är dess framträdande som solen i himlen. Det var därför Allah sade, "Han strålade från Paran berget." Allahs ljus och vägledning spreds mer i öst och väst genom Muhammed (Allahs frid vare över honom) än vad det gjorde med de två förra gudomliga böckerna, precis som solskenet sprider sig när den skiner. Av denna anledning kallar Allah profeten Muhammed (Allahs frid vare över honom) "lampan som sprider ljus" och kallar solen "en skinande lampa."

Allah svär vid dessa tre i Quranen: VID FIKONTRÄDET och oliven och Sinai berg och detta trygga land! (95:1-3)

Fikonet och oliven symboliserar och refererar till det heliga landet i vilket fikon och oliver växer, och i vilken Kristus(Allahs frid vare över honom) var sänt till och vart Injeel uppenbarades. Han svor även vid Sinai berget, berget vars Allah talade till Musa (Allahs frid vare över honom). Sedan svor Han vid "detta trygga land" som är Mecca, staden vars Ibrahim (Allahs frid vare över honom) bosatte hans son Ismael (Allahs frid vare över honom) och hans moder. Det är också staden som Allah gjorde till en trygg helgedom.

Översatt från Shaykh ul islam ibn Taymiyyahs : Answering those who altered the religion of Christ

Än en gång det ska inte missförstås, de kristnas och judarnas böcker är inte heliga eller gudomliga det som det talas om här är innan de förvrängdes av människorna.

2 kommentarer:

  1. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

    SvaraRadera
  2. Mash'Allah ännu ett lärorikt inlägg alhamdulilah, jazak Allahu Khayran

    SvaraRadera

Sufyan bin Uyaainah

"Det må vara att ordet som kommer att rädda mig från helvetet har jag inte hört än." Ingen av oss går säker från helvetet så vi ska inte känna oss bekväma i detta liv utan sträva i att vilja lära oss mer om vår religion, för sannerligen är kunskap om vår religion det som kommer hjälpa oss att komma nära Allah tabaaraka wa ta'aala och att komma nära Allah gör man genom att göra goda handlingar som Han är nöjd med, och goda handlingar är det som görs i enlighet med det som Han har beordrat och som är i enlighet med profetens (sallallahu aleyhi salam) sunnah. Sannerligen, grunden till all dyrkan är att det inte är tillåtet så länge det inte finns någon ayah (Quran-vers) eller något autentisk text som stödjer det..

Ibn Masud

"Den som tar religionen från dem som har levt tidigare kommer att vara räddad, för han vars religionen tas ifrån idag kan bli en kaafir imorn." Och detta motsätter inte dagens uluma eftersom de följer de som levde innan